Patriarhul Daniel colindat de Corala Nicolae Lungu: Prin muzica bisericească întărim comuniunea între oameni

Patriarhul Daniel a fost colindat în prima zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală, de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

Membrii Coralei au fost primiţi de Patriarhul României în Reşedinţa Patriarhală, unde au interpretat colinde tradiţionale.

Părintele Patriarh le-a mulţumit „pentru toată lucrarea misionară” desfăşurată până în prezent, dar şi pentru colindele cântate, subliniind mesajul acestora.

„Noi transmitem prin frumoasele cântări bisericești credința ortodoxă, dar și ajutăm pe oameni să primească în suflet pace și bucurie divină, să se umanizeze, să devină mai sensibili și mai milostivi și în același timp să se bucure cu bucuria pe care au avut-o păstorii la Betleem și magii când au fost în apropierea Pruncului Iisus”.

„Prin muzica bisericească noi lăudăm pe Dumnezeu, dar și creăm, cultivăm și întărim comuniunea între oameni”.

„Muzica este creatoare de comuniune cu Dumnezeu susținând rugăciunea Bisericii, dar și creatoare de bucurie și comuniune între oameni”, a evidenţiat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul Daniel a fost colindat în luna decembrie de mai multe grupuri corale din ţară.

Slujitorii Catedralei Patriarhale au fost cei care au încheiat seria colindelor interpretate până în Sărbătoarea Naşterii Domnului.

Cu o vechime de peste 200 de ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluţiei muzicale polifonice în ţara noastră.

Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepţie în dirijat şi compoziţie. Aceşti artişti au adus constant noi forme şi direcţii în evoluţia muzicii corale româneşti şi au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie şi societate.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente