FOTO | Seară de colinde în salonul Sfinţilor Români

După ce în prima parte a zilei de joi, Patriarhul Daniel a primit colindul tinerelor psalte din Filomelos și al copiilor de la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, pe seară la Reședința Patriarhală au sosit alte cete de colindători.

Un grup de copii din județul Vaslui a vestit Nașterea Domnului Preafericirii Sale în jurul orei 18:00. Este vorba de Ansamblul „Doinița” al Parohiei Pogonești, un sat situat între colinele Tutovei.

Coordonatorul ansamblului de copii este Pr. Paroh Vasile Mihăiță Măximoiu. Foto credit: Ziarul Lumina/Mihnea Păduraru.

Apoi, în Salonul Sfinţilor Români au răsunat glasurile celor 25 de copii de la Parohia prahoveană Apostolache, care au intonat colinde tradiţionale româneşti. Ei au fost însoţiţi de pr. paroh Gabriel Enescu.

Corul parohiei a câştigat anul acesta cea de-a patra ediţie a Festivalului Concurs „Tradiţii şi obieciuri pe Valea Cricovului”. Foto credit: Ziarul Lumina/Mihnea Păduraru.

„Evia” a fost următoarea corală care l-a colindat pe Patriarhul Daniel în seara zilei de 19 decembrie.

Membrii coralei au fost însoţiţi de părintele paroh Costel Burlacu. Foto credit: Ziarul Lumina/Mihnea Păduraru.

Formată din tineri studenţi la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul”, corala oferă răspunsurile liturgice la Parohia Brâncuşi din Capitală.

Seara s-a încheiat cu recitalurile asociaţiilor studenţeşti ortodoxe din Bucureşti: ASTO și ASCOR.

Foto credit: Ziarul Lumina/Mihnea Păduraru.

Comentarii Facebook


Știri recente