Patriarhul apreciază Marșul pentru viață: Încurajează nașterea, ajutorarea familiilor și a tinerelor fete însărcinate

„În mod deosebit în această zi a Bunei Vestiri noi apreciem și cerem binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toate familiile și mai ales pentru familiile care dau naștere la copii”, a subliniat Patriarhul României care a vorbit apreciativ despre manifestările pro-viață în predica rostită joi, 25 martie 2021, la paraclisul Reședinței Patriarhale. 

Preafericirea Sa a menționat că din acest motiv, de mai mulți ani, tinerii mai ales, organizează în martie „o lună de meditație, de rugăciune și de sfătuire pentru a proteja viața”. Marșul pentru viață este centrul acestor manifestări. Evenimentul se va desfășura exclusiv online, sâmbătă, 27 martie, având tema „Uniți pentru viață”.

„Prin aceasta se încurajează nașterea de copii, ajutorarea familiilor și a tinerelor fete care poartă sarcină, ajutorarea tuturor celor care iubesc viața știind că omul care se naște pe pământ devine nu numai cetățean al acestei patrii pământești, ci, dacă un copil este educat în credință și trăiește o viață potrivit voii lui Dumnezeu poate ajunge și cetățean al raiului, al împărăției cerurilor”, a spus Patriarhul.

El a subliniat că orice copil poate ajunge sfânt și că viața este un dar pentru eternitate.

„Când Dumnezeu a creat prima familie, pe Adam și Eva și le-a zis, binecuvântându-i: ‹Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul›, El de fapt a hotărât atunci o binecuvântare pentru eternitate”, a explicat Părintele Patriarh, „fiindcă omul are suflet nemuritor iar la învierea de obște vor învia numai oamenii și astfel umanitatea este eternă”.

„Umanitatea va trăi în eternitate. Cei care au trăit pe pământ, chiar dacă au murit fizic, vor învia la Învierea cea de obște”.

„Deci prețul unui copil în lumea aceasta nu are seamăn. Fiecare copil este unic și are ca vocație bucuria veșnică în iubirea Preasfintei Treimi”.

„Să ne rugăm Maicii Domnului și tuturor sfinților să binecuvinteze pe toți părinții, pe toți copiii și pe toți cei care ajută familiile cu tot ceea ce pot ei spiritual și material ca să crească întru credință pe copii, să-i educe și să meargă spre calea sfințeniei”, a îndemnat de Buna Vestire Patriarhul României.


Vezi și Patriarhul României: Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor. Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor


Începutul mântuirii și al bucuriei

Despre Buna Vestire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că este și sărbătoarea întrupării Fiului lui Dumnezeu pentru că în momentul în care Fecioara a acceptat cele transmise de înger, Pruncul s-a zămislit în pântecele ei. Acest lucru arată cât de mult respectă Dumnezeu libertatea omului.

Sărbătoarea semnifică începutul mântuirii și al bucuriei pentru omenire, a adăugat Patriarhul. El a spus că Acatistul Bunei Vestiri imită închinarea îngerului, de aceea cuprinde de foarte multe ori adresarea „Bucură-te!”.

„De la îngeri am învățat să-i spunem Ei ‹Bucură-te!›”.

PF Daniel a participat la slujbă de Buna Vestire în Paraclisul „Sf. Gheorghe” al Reședinței Patriarhale. ©Ziarul Lumina

Patriarhul a spus că Maica Domnului este „ființa umană cea mai curată, cea mai frumoasă și cea mai smerită”.

„Fecioara Maria este smerită și ascultătoare. Smerenie și ascultare. Și de aceea, ea devine Icoana Vie a Bisericii care ascultă de Dumnezeu și împlinește întru smerenie voia Lui. De aceea, Fecioara Maria, Maica Domnului, este Noua Evă care a corectat și a vindecat greșeala primei Eve. Este icoana Bisericii”.

Preafericirea Sa a adăugat că „Maica Domnului este ocrotitoarea tuturor creștinilor, dar mai ales este ocrotitoare și rugătoare permanentă pentru creștinii smeriți și ascultători, rugători și împlinitori ai voii lui Dumnezeu în viața lor”.

„Maica Domnului este ocrotitoarea tuturor mamelor, a tuturor părinților, copiilor, ocrotitoarea tuturor familiilor, este ocrotitoarea fecioarelor, a maicilor din mănăstiri, a săcracilor, a celor singuri, ocrotitoare și mult ajutătoare celor bolnavi, celor singuri, celor suferinzi și iubire cu smerenie față de cei pe care nu-i mai iubește nimeni”, a subliniat Patriarhul României.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente