Patriarhul Antiohiei şi Arhiepiscopul Ciprului au coliturghisit în Biserica Sfânta Cruce din Damasc (Video)

Preafericiţii Părinţi Ioan, Patriarhul Antiohiei şi al întregului Orient, şi Hrisostom, Arhiepiscopul Noii Iustiniane şi al întregului Cipru, au conslujit Sfânta Liturghie, duminică, 24 iulie 2016, în Biserica Sfânta Cruce din Damasc, informează într-un comunicat biroul de presă al Patriarhiei Antiohiei.

Împreună cu cei doi Întâistătători au coliturgisit mai mulţi ierarhi din cele două Biserici Ortodoxe surori, precum şi un sobor de preoţi şi diaconi.


La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Ioan a mulţumit Arhiepiscopului Ciprului pentru vizita întreprinsă, subliniind importanţa acesteia, ca expresie a solidarităţii faţă de Biserica Antiohiei şi poporul sirian. Patriarhul Ioan a făcut referire şi la unitatea poporului sirian şi la dorinţa acestuia de a rămâne în patria strămoşească, indiferent de condiţiile dificile prin care trece, se menţionează în comunicat.

Patriarhul Antiohiei a transmis calde salutări poporului cipriot şi a afirmat că dragostea creştină este cea care uneşte pentru veşnicie creştinii din Antiohia şi Cipru.

La rândul său, Arhiepiscopul Hrisostom şi-a exprimat bucuria de a fi prezent în Siria şi solidaritatea Bisericii Ciprului cu fraţii sirieni. Preafericirea Sa a subliniat faptul că Orientul este un leagăn al creştinătăţii şi că acest pământ nu poate fi imaginat fără prezenţa creştinilor.

A urmat un schimb de daruri şi o masă oficială, la care au participat numeroase personalităţi, reprezentanţi ai autorităţilor de stat şi ai altor culte creştine.

Vizita oficială a Preafericitului Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, a început vineri, 22 iulie 2016, la invitaţia Preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad. Arhiepiscopul Ciprului este însoţit de Episcopul Grigorie de Mesaoria şi diaconul Ciprian Koundouris.

Comentarii Facebook


Știri recente