Patriarhul Alexandriei a luat masa cu orfanii din Dolisie

Preafericitul Părinte Teodor a vizitat luni, 18 februarie 2019, orfelinatul Sfântul Eustaţie din Dolisie şi apoi a luat masa cu beneficiarii acestei instituţii, informează Patriarhia Alexandriei.

Totodată, Preafericirea Sa a oferit daruri copiilor din cadrul orfelinatului.

Întâlnirea cu orfanii din Dolisie a avut loc în contextul vizitei Patriarhului Alexandriei în Congo, desfăşurată în perioada 15-19 februarie 2019.

Dolisie este unul dintre cele mai populate oraşe ale Republicii Congo, centru administrativ al departamentului Niari.

În cursul dimineţii de luni, 18 februarie, acompaniat de Mitropolitul Pantelimon de Brazzaville şi Gabon, a asistat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Sf. Irina.

Apoi, au vizitat şcoala primară „Luminile naţiunii” care aparţine de Mitropolia de Brazzaville.

Patriarhul Alexandriei a asistat, cu acest prilej, la evenimentul aniversar dedicat împlinirii a 10 ani de la inaugurarea şcolii.

Vizita Patriarhului Alexandriei în Congo

În prima zi, Patriarhul Teodor s-a întâlnit cu Excelenţa Sa Denis Sassou Nguesso, Preşedintele republicii Congo.

A doua zi, Patriarhul Alexandriei a ajuns în oraşul Pointe-Noire, unde a vizitat comunitatea parohială ortodoxă „Sfânta Fotini”.

Seara, conducătorul Bisericii Ortodoxe a Alexandriei şi a întregii Africi a oficiat Slujba Vecerniei în Catedrala din Pointe-Noire, apoi a vizitat Mitropolia de Congo-Brazzaville și Gabon, precum şi postul de radio „Vocea Ortodoxiei 96,8 FM”.

Duminică, 17 februarie, Preafericirea Sa a sfinţit Catedrala Sfântul Dimitrie din Point-Noire şi apoi a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult recent sfinţit.

Vizita s-a încheiat în data de 19 februarie.

Foto credit: Patriahia Alexandriei

Comentarii Facebook


Știri recente