Patriarhul Alexandriei s-a întâlnit cu Preşedintele Republicii Congo. Despre ce au discutat cei doi

În prima zi a vizitei oficiale efectuate în Republica Congo, Patriarhul Teodor al II-lea al Alexandriei şi al întregii Africi s-a întâlnit cu Excelenţa Sa Denis Sassou Nguesso, Preşedintele statului.

Întâlnirea din 15 februarie a avut loc la Palatul Prezidenţial din Brazzaville, oraşul capitală al Congo, iar în timpul acesteia Patriarhul Teodor al II-lea i-a mulţumit preşedintelui pentru suportul oferit Mitropoliei de Congo-Brazzaville și Gabon, păstorită de Mitropolitul Pantelimon care a participat la acest eveniment.

La rândul său, preşedintele congolez a subliniat că vizita Patriarhului Alexandriei reprezintă o sursă de binecuvântare şi speranţă într-o lume care se confruntă cu o criză de valori şi nenumărate conflicte, informează Patriarhia Alexandriei.

Preşedintele Denis Sassou Nguesso a adăugat că misiunea desfăşurată de Patriarhia Alexandriei este una făcătoare de pace, plină de dragoste pentru fiecare fiinţă umană şi conducătoare spre progres şi dezvoltare.

La finalul întrevederii, Patriarhul Teodor al II-lea i-a oferit Preşedintelui Republicii Congo o icoană.

A doua zi, Patriarhul Alexandriei a ajuns în oraşul Pointe-Noire, unde a vizitat pentru început comunitatea parohială ortodoxă „Sfânta Fotini”.

Seara, conducătorul Bisericii Ortodoxe a Alexandriei şi a întregii Africi a oficiat Slujba Vecerniei în Catedrala „Sfântul Dimitrie” din Pointe-Noire, apoi a vizitat Mitropolia de Congo-Brazzaville și Gabon, precum şi postul de radio „Vocea Ortodoxiei 96,8 FM”.

Vizita oficială a Preafericirii Sale în Republica Congo va dura până în 19 februarie inclusiv.

Foto Credit: Patriarhia Alexandriei

Comentarii Facebook


Știri recente