Participare românească la Zilele Băilor Brestoțului

Câteva mii de creștin-ortodocși de pe Valea Timocului, Serbia, au participat săptămâna trecută la evenimentele organizate cu ocazia sărbătorii ‘Zilele Băilor Brestoțului’, o localitate aflată la mică distanță de orașul sârbesc Bor.

Organizatorii au pregătit mai multe concursuri, între care ‘Cel mai bun bucătar’ și ‘Mâinile de aur’. La aceste concursuri au participat și femeile din cadrul Asociației Femeilor Ortodoxe ‘Sfânta Maxima’, care funcționează în cadrul Protopopiatului Daciei Ripensis, aflat sub oblăduirea și jurisdicția canonică a Bisericii Ortodoxe Române, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Asociația ‘Sfânta Maxima’ s-a clasat pe locul al II-lea la concursul ‘Cel mai bun bucătar’, participând cu mâncăruri tradiționale românești de post și pe locul I la proba de confecționare de suveniruri și obiecte casnice, cu traiste și genți meșteșugite după modelul traistelor țărănești de pe Valea Timocului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…