PAROHII ȘI MÂNĂSTIRI ÎN PELERINAJ

– Pelerinaje de familie spirituală la Locurile Sfinte –

Sectorul de pelerinaje al Patriarhiei Române, prin Centrul de pelerinaj Sf. Ap. Pavel și Agenția Basilica Travel din București, vine cu un nou program în întâmpinarea pelerinilor doritori de a vizita și de a se închina la locurile sfinte biblice, la moaștele sfinților, la icoane făcătoare de minuni, precum și pentru întărirea comuniunii spirituale în parohie și în mănăstire, prin participarea preotului dintr-o parohie împreună cu enoriașii lui, și a duhovnicului dintr-o mănăstire împreună cu viețuitorii din această mănăstire, la pelerinajele oferite în mod special de către Patriarhie.

Prin programele speciale „Parohii și mănăstiri în pelerinaj”, oferite de Sectorul de pelerinaje al Patriarhie Române, se propune preotului și credincioșilor dintr-o parohie, precum și duhovnicului și viețuitorilor din mănăstire, vizitarea și închinarea la locurile sfinte, pentru intensificarea vieții spirituale și îmbogățirea sufletului cu frumoase momente de evlavie și cultură creștină pășind pe urmele sfinților.

Aceste „pelerinaje de familie spirituală” pot deveni o mare binecuvântare pentru viața Bisericii. Pelerinaje de acest gen sunt organizate de parohii din București și Ploiești, precum și de unele mănăstiri din județele Ilfov și Prahova:

– Parohia Sf. Ciprian – Pr. Consilier Nicolae Dascălu, București,

– Parohia Șerban Vodă – Pr. Protopop Pompiliu Dinu, București,

– Parohia Sf. Haralambie – Pr. Gheorghe Dogaru, București,

– Parohia Sf. Vineri – Nouă – Pr. Ciprian Mateș, București,

– Parohia Sf. Gheorghe Nou – Pr. Gabriel Oprea, Ploiești

– Mânăstirea Țigănești (jud. Ilfov),

– Mânăstirea Caraiman și Mânăstirea Ghighiu (jud. Prahova).

Ca semn de încurajare pentru astfel de pelerinaje pastorale, Sectorul de pelerinaje al Patriarhiei Române oferă reduceri de preț preoților pensionari și personalului monahal fără venituri salariale, pentru participarea la pelerinajele din Israel, Iordania și Egipt. Preotul de parohie, care formează și conduce grupul său de pelerini, precum și duhovnicul de mănăstire, care formează și conduce grupul său de pelerini, vor avea asigurate cheltuielile de transport, cazare și masă.

Sectorul pelerinaje al Patriarhiei Române,

Consilier patriarhal ing. Ciofu Leonard,

Tel./Fax.: 021 316 35 03

Mobil: 0723 955 693

e-mail: [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente