Parohii și mănăstiri în pelerinaj

Sectorul de pelerinaje al Patriarhiei Române, prin Centrul de pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’ și Agenția ‘Basilica Travel’ din București, vine cu un nou program în întâmpinarea pelerinilor doritori de a vizita și de a se închina la Locurile Sfinte biblice, la moaștele sfinților, la icoane făcătoare de minuni.

Programul s-a lansat și pentru întărirea comuniunii spirituale în parohie și în mănăstire, prin participarea preotului dintr-o parohie împreună cu enoriașii lui, și a duhovnicului dintr-o mănăstire împreună cu viețuitorii din această mănăstire la pelerinajele oferite în mod special de către Patriarhie.

După cum informează Ziarul Lumina, prin programele speciale ‘Parohii și mănăstiri în pelerinaj’, oferite de Sectorul de pelerinaje al Patriarhiei Române, se propun preotului și credincioșilor dintr-o parohie, precum și duhovnicului și viețuitorilor din mănăstire, vizitarea și închinarea la Locurile Sfinte, pentru intensificarea vieții spirituale și îmbogățirea sufletului cu frumoase momente de evlavie și cultură creștină pășind pe urmele sfinților. Aceste ‘pelerinaje de familie spirituală’ pot deveni o mare binecuvântare pentru viața Bisericii. Pelerinaje de acest gen sunt organizate de parohii din București și Ploiești, precum și de unele mănăstiri din județele Ilfov și Prahova: Parohia ‘Sfântul Ciprian’ – pr. consilier Nicolae Dascălu, București, Parohia Șerban Vodă – pr. protopop Pompiliu Dinu, București; Parohia ‘Sfântul Haralambie’ – pr. Gheorghe Dogaru, București; Parohia ‘Sfânta Vineri – Nouă’ – pr. Ciprian Mateș, București; Parohia ‘Sfântul Gheorghe Nou’ – pr. Gabriel Oprea, Ploiești; Mănăstirea Țigănești (jud. Ilfov); Mănăstirile Caraiman și Ghighiu (jud. Prahova).

Ca semn de încurajare pentru astfel de pelerinaje pastorale, Sectorul de pelerinaje al Patriarhiei Române oferă reduceri de preț preoților pensionari și personalului monahal fără venituri salariale, pentru participarea la pelerinajele din Israel, Iordania și Egipt. Preotul de parohie care formează și conduce grupul său de pelerini, precum și duhovnicul de mănăstire care formează și conduce grupul său de pelerini vor avea asigurate cheltuielile de transport, cazare și masă.

Suplimentul ‘Lumina Pelerinului’

Publicațiile ‘Lumina’ s-au îmbogățit cu suplimentul ‘Lumina Pelerinului’, realizat în colaborare cu Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Române, al cărui prim număr a apărut la 4 martie, împreună cu ‘Lumina de Duminică’. Suplimentul va apărea bilunar și va cuprinde 4 pagini de informații privind pelerinajele organizate de Centrul de pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’ și Agenția de pelerinaj ‘Basilica Travel’ ale Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente