Parohia Zlătari, în pelerinaj la mănăstiri giurgiuvene

Credincioșii Parohiei bucureștene Zlătari care s-au implicat în organizarea hramului bisericii din acest an s-au îmbogățit duhovnicește printr-un pelerinaj la o serie de lăcașuri de cult din Episcopia Giurgiului, informează „Ziarul Lumina”. Pelerinajul a avut loc sâmbătă, 3 noiembrie, când în Biserica Ortodoxă Română a fost rânduită pomenirea morților (moșii de toamnă).

Grupul de pelerini a pornit sâmbătă dimineață din București, cu un autocar al Agenției de Pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române, prima oprire fiind la Mănăstirea Delta Neajlovului.

În bisericuța veche a mănăstirii, construită în stil maramureșean, părintele paroh Nicolae Dascălu împreună cu pr. Florin Constantin – preot slujitor la Zlătari și cu starețul mănăstirii, arhimandritul Irineu, au săvârșit o slujbă de pomenire a celor trecuți la cele veșnice, la care credincioșii de la Zlătari au adus ofrande pentru sufletele celor adormiți.

După slujbă, grupul de pelerini a vizitat mănăstirea, aflată încă în construcție, biserica mare, la a cărei pictură se lucrează în momentul de față, apoi a urmat o agapă în trapeza mănăstirii.

De la Delta Neajlovului, pelerinii de la Zlătari s-au îndreptat spre Mănăstirea Comana, veche ctitorie domnească din anul 1461 a lui Vlad Țepeș. Pelerinii s-au închinat Sfintei Ecaterina, ale cărei sfinte moaște se află în biserica mănăstirii, și au vizitat muzeul așezământului monahal, unde au intrat în contact cu istoria acestor zone și a României, în general. De asemenea, s-au bucurat de priveliștile încântătoare ale Deltei Neajlovului ce înconjoară sfântul așezământ monahal.

După ce au vizitat Mănăstirea Comana, pașii pelerinilor s-au îndreptat spre un alt sfânt lăcaș din aceeași Episcopie a Giurgiului, respectiv biserica parohială de la Drăgănescu, cunoscută datorită picturii sale, realizată de părintele Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…