Parohia Zlătari, în pelerinaj la mănăstiri giurgiuvene

Credincioșii Parohiei bucureștene Zlătari care s-au implicat în organizarea hramului bisericii din acest an s-au îmbogățit duhovnicește printr-un pelerinaj la o serie de lăcașuri de cult din Episcopia Giurgiului, informează „Ziarul Lumina”. Pelerinajul a avut loc sâmbătă, 3 noiembrie, când în Biserica Ortodoxă Română a fost rânduită pomenirea morților (moșii de toamnă).

Grupul de pelerini a pornit sâmbătă dimineață din București, cu un autocar al Agenției de Pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române, prima oprire fiind la Mănăstirea Delta Neajlovului.

În bisericuța veche a mănăstirii, construită în stil maramureșean, părintele paroh Nicolae Dascălu împreună cu pr. Florin Constantin – preot slujitor la Zlătari și cu starețul mănăstirii, arhimandritul Irineu, au săvârșit o slujbă de pomenire a celor trecuți la cele veșnice, la care credincioșii de la Zlătari au adus ofrande pentru sufletele celor adormiți.

După slujbă, grupul de pelerini a vizitat mănăstirea, aflată încă în construcție, biserica mare, la a cărei pictură se lucrează în momentul de față, apoi a urmat o agapă în trapeza mănăstirii.

De la Delta Neajlovului, pelerinii de la Zlătari s-au îndreptat spre Mănăstirea Comana, veche ctitorie domnească din anul 1461 a lui Vlad Țepeș. Pelerinii s-au închinat Sfintei Ecaterina, ale cărei sfinte moaște se află în biserica mănăstirii, și au vizitat muzeul așezământului monahal, unde au intrat în contact cu istoria acestor zone și a României, în general. De asemenea, s-au bucurat de priveliștile încântătoare ale Deltei Neajlovului ce înconjoară sfântul așezământ monahal.

După ce au vizitat Mănăstirea Comana, pașii pelerinilor s-au îndreptat spre un alt sfânt lăcaș din aceeași Episcopie a Giurgiului, respectiv biserica parohială de la Drăgănescu, cunoscută datorită picturii sale, realizată de părintele Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente