Parohia „Sfântul Mucenic Haralambie” din Galaţi şi-a cinstit ocrotitorul

În data de 10 februarie, când Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Mucenic Haralambie, biserica parohială din municipiul Galaţi care-l are ca ocrotitor şi-a sărbătorit hramul.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi din Cercul misionar din care parohia face parte, în prezenţa Înaltpreasfinţitul ui Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a membrilor Consiliului şi Comitetului parohial şi a numeroşi credincioşi din parohie şi din întregul municipiu.

Tinerii şi copiii parohiei care participă activ la viaţa Bisericii şi se implică în toate activităţile desfăşurate în cadrul programelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege şcoala!“ s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie din ziua hramului, s-au împărtăşit.

În încheiere, un grup de 15 elevi de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi au participat la un dialog – cateheză cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop despre importanţa credinţei şi mărturisirea acesteia prin cuvânt şi faptă, după modelul Sfântului Mucenic Haralambie.

„Este cea mai importantă parte a programului parohiei ocrotită de Sf. Mucenic Haralambie, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa, pentru că aceşti copii ne-au arătat rodul cooperării dintre Şcoală şi Biserică, dintre profesorii de religie şi preoţi şi ne-au făcut să înţelegem cât de mult copii preţuiesc şi susţin ora de religie! Este foarte important ca noi să ştim să ascultăm vocea copiilor din Biserică, care este o parte integrantă a educaţiei pentru ei, împreună cu ei!”.

La final a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii trecuţi la Domnul.

În cadrul programelor filantropice îndreptate către persoanele singure şi familiile nevoiaşe., cei 80 de beneficiari ai Căminului de Bătrâni de pe strada Războieni s-au bucurat la masa dragostei de ospitalitatea Sfântului Haralambie.

Pentru familiile şi persoanele care se confruntă cu probleme financiare şi materiale, parohia a pregătit peste 300 de pachete cu alimente.

Comentarii Facebook


Știri recente