Parohia românească din Auckland, sub ape: Este nevoie de rugăciune și sprijin

Parohia Ortodoxă Română din Auckland, închinată Sfântului Ignatie Teoforul, trece prin momente dificile în urma inundațiilor care afectează orașul neozeelandez începând de vineri.

Biserica parohială și dependințele ei au fost cuprinse de ape, astfel că duminică nu s-a putut oficia Sfânta Liturghie în cinstea ocrotitorului spiritual. Inclusiv fundația care se pregătea pentru construcția viitorului centru cultural-misionar a fost afectată.

În Auckland a fost declarată stare de urgență. Evacuat vineri din cauza pericolului existent, preotul paroh Mircea Mihai Corpodean a revenit sâmbătă la fața locului însoțit de câțiva enoriași pentru a evalua situația și a recupera sau pune la adăpost bunurile neafectate.

Au urmat noi runde de inundații și ploi abundente, iar meteorologii anunță că vremea nu se va schimba în următoarele ore.

Preotul Mircea Corpodean a transmis că este nevoie de rugăciune și sprijin.

„Sperăm ca, prin mila și ajutorul lui Dumnezeu și implicarea credincioșilor, să reușim cât mai curând să creăm și să oferim condiții cât mai sigure și decente pentru oficierea serviciilor religioase la parohia noastră”.

Preotul a transmis și datele bancare pentru cei care doresc să susțină comunitatea încercată.

Titular cont: St Ignatius Romanian Christian Orthodox Parish of Auckland
Banca: ASB Bank
Cont: 12-3072-0781807-000


Parohia românească din Auckland a mai trecut printr-o calamitate similară în august 2021.

Foto credit: Parohia Ortodoxă Română din Auckland

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…