Părintele Savatie Baştovoi a conferenţiat în Germania

Ieromonahul Savatie Baştovoi a susţinut o serie de conferinţe în patru comunităţi parohiale ortodoxe din Germania în perioada 31 mai – 3 iunie, informează site-ul oficial al eparhiei.

Conferinţele din Nürnberg, München, Trier şi Frankfurt au avut ca punct de pornire lucrările sale recente: „Dumnezeu povestit pe înţelesul unei femei“ şi „Antiparenting“.

Nürnberg

Seria de conferinţe a debutat la catedrala mitropolitană din Nurnberg joi, 31 mai, sărbătoare religioasă şi civilă în Bavaria.

După cuvântul de început al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Serafim, părintele Savatie vorbit despre unitatea Bisericii şi a semnalat că aceasta porneşte de la „unitatea împărtăşirii tuturor dintr-un singur potir, primind acelaşi Trup şi Sânge al Domnului, mărturisind aceeaşi credinţă întărită canonic de arhiereu”.

Părintele a răspuns la numeroase întrebări legate de viaţa lăuntrică a credinciosului, dar şi de viaţa creştinilor în societatea de azi, supusă secularizării.

Munchen

Vineri, de ziua copilului, părintele s-a aflat la Capela „Sf. Siluan Atonitul” de la Centrul Bisericesc din München, gazdă fiind Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar Sofian Braşoveanul.

Pornind de la conţinutul noii apariţii sale editoriale, „Antiparenting“,  părintele Savatie a vorbit despre provocările lumii de azi, în care omul nu mai este centrul societății și despre cum putem să îl mărturisim pe Hristos în această lume, mai ales din poziția de creștin-ortodox într-o societate ne-ortodoxă.

De asemenea, au fost abordate chestiuni ce ţin de creşterea şi educaţia copiilor în societatea de astăzi.

Trier

Sala Romană a Domului a fost locul întâlnirii părintelui Savatie cu credincioşii români din Trier (sâmbătă, 2 iunie). La invitaţia părintelui paroh Mircea Moldovan, oaspetele a vorbit despre fericiri, despre timp și despre temeliile pe care le punem în viața noastră.

Frankfurt

În Duminica Tuturor Sfinţilor, românii de la parohia „Sf. Ap. Bartolomeu“ din Frankfurt s-au bucurat atât de slujirea părintelui Savatie la Sfânta Liturghie, cât şi de conferinţa care a adunat un public numeros.

Părintele a îndemnat pe cei prezenţi la înmulţirea dragostei şi întărirea unităţii, care trebuie să se facă văzută în acte concrete atât în viaţa de zi cu zi a fiecăruia, prin faptele bune, cât şi în comunitate prin procurarea unui lăcaş propriu, pentru generaţiile viitoare.

Părintele Savatie Baştovoi

Încă de la începutul anilor 2000, părintele a devenit o voce de referinţă în viaţa bisericească şi culturală din România. Între timp, numele său a devenit cunoscut şi în Franţa, unde de curând la Salon du Livre des Balkans (Paris) i-a fost publicată traducerea unui roman.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…