Părintele Patriarh Daniel s-a întors în România

Patriarhul României a ajuns în România

Părintele Patriarh Daniel, împreună cu membrii delegaţiei însoţitoare, s-a reîntors marţi în România.

În Salonul Sfinţilor Români din Reşedinţa Patriarhală, Preafericirea Sa a făcut o scurtă prezentare a evenimentelor la care a participat în Moscova, cu prilejul manifestărilor dedicate împlinirii 100 ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Sâmbătă, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române s-a adresat celor aproximativ 350 de ierarhi ruși prezenți la ultima sesiune a Sinodului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse, unde a subliniat importanța menținerii unității de credință a Ortodoxiei. Tot în acea zi, Patriarhul Daniel a avut o întrevedere bilaterală cu Patriarhul Kirill.

A doua zi, ierarhii au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Hristos Mântuitorul. În cadrul Liturghiei a fost citit mesajul Sinodului Arhieresc adresat credincioşilor şi monahilor din Biserica Ortodoxă a Rusiei.

În ziua de luni, Părintele Patriarh Daniel a participat la concertul festiv organizat la Palatul de Stat din Kremlin. La eveniment au fost prezenți, împreună cu Patriarhul Kirill, numeroși reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale.

După concert, au participat la o întâlnire protocolară cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente