Palatul de Stat din Kremlin | Părintele Patriarh Daniel a participat la concertul festiv organizat cu prilejul centenarului restabilirii patriarhatului (VIDEO)

Patriarhul Daniel la concert festiv la Moscova Kremlin

Părintele Patriarh Daniel a participat luni seara la concertul festiv organizat la Palatul de Stat din Kremlin cu prilejul împlinirii a o sută ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă. La eveniment au fost prezenți, împreună cu Patriarhul Kirill, numeroși reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe autocefale.

IN DIRECT de la Kremlin: Gala organizată de Patriarhia Moscovei cu prilejul împlinirii 100 de ani de la reînființare.

Posted by TRINITAS TV on 4 Decembrie 2017

Concertul din seara aceasta a fost totodată un concert comemorativ dedicat tuturor ierarhilor, clericilor, monahilor, mirenilor care au mărturisit credința ortodoxă în timpul regimului comunist.

Gala a cuprins documentare video privind istoria Bisericii Ortodoxe Ruse, cântări bisericești, poezii, citate ale patriarhilor ruși de după restabilirea patriarhiei și alte reprezentări artistice.

În timpul evenimentului a fost rostită o ectenie pentru toți mărturisitorii ortodocși din secolul XX.

La sfârșitul lunii octombrie, reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe din fostele țări comuniste au participat în București la manifestările comemorative dedicate apărătorilor credinței ortodoxe în timpul comunismului. Cu acest prilej au fost prezenți Patriarhul Kirill al Moscovei, Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei și Mitropolitul Rastislav al Cehiei și Slovaciei.

La reprezentațiile organizate la Kremlin luni seara au fost prezenți toți Întâistătătorii ortodocși veniți la Moscova. În prima parte a zilei, ierarhii au coliturghisit în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

După concert, întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale au participat la o întâlnire protocolară cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie 2017 | Momente solemne de recunoștință față de apărătorii Ortodoxiei în cadrul Sfintei Liturghii – Basilica.ro

Sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și al Catedralei patriarhale, i-a fost asociată în acest an comemorarea apărătorilor Ortodoxiei din timpul comunismului. Câteva momente solemne s-au desfășurat în cadrul Sfintei Liturghii din 27 octombrie 2017. Tematica anului comemorativ 2017 a fost evidențiată în cadrul evenimentelor din aceste zile mai ales prin participarea mai multor…


Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente