Părintele Necula va vorbi duminică la Mogoșoaia despre Rusalii – „hramul neamului românesc”

Mogosoaia

„Rusaliile – hramul neamului românesc” se intitulează conferința Părintelui Constantin Necula care va avea loc duminică seara în curtea interioară a Palatului Mogoșoaia.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, în colaborare cu Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Mogoșoaia.

Conferința se va desfășura în 27 mai 2018 începând cu ora 18:00 în spațiul verde al peluzelor din fața Cuhniei de la Palatul Mogoșoaia.

Părintele Necula le va vorbi de Rusalii celor prezenți la Mogoșoaia despre importanța sărbătorii considerată a fi momentul de întemeiere a Bisericii.

De Rusalii, atunci când Duhul Sfânt s-a pogorât peste cei 12 Apostoli, în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism aproximativ 3.000 de suflete, care au alcătuit prima comunitate creştină din Ierusalim, nucleul Bisericii de mai târziu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Părintele Constantin Necula

Preotul Constantin Necula este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Autor a unor volume de predici, studii și articole de omiletică și catehetică, este recunoscut pentru misiunea pe care o desfăşoară în rândul tinerilor.

La finalul anului trecut, Părintele Necula a primit de la Patriarhul României Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru contribuţia constantă la educația ortodoxă a tinerilor.

Foto credit: Centrul Cultural Ilfov

Comentarii Facebook


Știri recente