Recunoașterea meritelor în educația ortodoxă a tinerilor. Patriarhul Daniel a oferit distincții la Reședința Patriarhală

În timpul unei ceremonii desfăşurate joi la Reşedinţa Patriarhală, Părintele Patriarh Daniel a oferit distincții unor personalităţi reprezentative care aduc o contribuţie constantă la educația ortodoxă a tinerilor.

În prezența PS Varlam Ploieșteanul și PS Ieronim Sinaitul, Episcopi-vicari patriarhali, au fost evidențiați prezentatori și conferențiari de la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, edițiile din 2016 și 2017, precum și conducătorii a două școli ortodoxe din București.

Patriarhul a acordat Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur:

  • Pr. Conf. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu;
  • Diac. Lect. Dr. Adrian-Sorin Mihalache de la facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae din Iași;
  • Doamnei Liana Stanciu – jurnalist;
  • Domnului Daniel Buzdugan – jurnalist.

Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni i-a fost acordat Pr. Vasile Gavrilă de la Biserica Sfântul Nicolae – Ghika, Paraclis Universitar din București, și coordonatorul Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi.

De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a înmânat Doamnei Mona Șerbănescu, directorul Școlii Ortodoxe Anastasia Popescu din București, Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu.

În cuvântul rostit la acest eveniment, Preafericirea Sa a explicat că Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur a fost oferit celor care sunt dăruiți de Dumnezeu cu darul vorbirii frumoase, înțelepte și elegante.

Prin acest mod de recunoștință, Patriarhul încurajează misiunea prin cuvântul care zidește, întrucât considerăm că acest dar trebuie cultivat pentru ca cei care ne ascultă să simtă că Hristos Domnul este prezent în mijlocul nostru.

Cu referire la ordinele marca Brâncoveanu, acestea sunt oferite urmare a faptului că Sfinții Brâncoveni sunt susținători ai culturii creștine, a adăugat Preafericirea Sa.

În continuare, Părintele Patriarh și-a exprimat aprecierea pentru buna funcționare a celor două instituții, în deplină concordanță cu misiunea asumată de acestea.

Este o bucurie pentru noi să vedem că aceste școli s-au dezvoltat și cultivă o spiritualitate ortodoxă românească sănătoasă, echilibrată și transmit valorile credinței ortodox și valorile spiritualității românești.

La final, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a urat tuturor Sărbători Fericite și le-a recomandat să continue lucrarea misionară evidențiată până în prezent.

Foto Credit: Mihnea Păduraru / Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente