Părintele Damaschin Grigoriatul la Sibiu: Ortodoxia s-a răspândit până acum în 42 de țări africane

Părintele Damaschin Grigoriatul de la Muntele Athos a spus joi la Sibiu, în cadrul unei conferinţe, că Ortodoxia s-a răspândit până acum în 42 de țări africane şi a explicat presupune misiunea ortodoxă în Africa.

Evenimentul a avut loc la Sala Festivă a Bibliotecii Județene „ASTRA”, unde au participat în număr mare clerici, teologi, credincioși şi tineri.

Părintele Damaschin Grigoriatul este cunoscut pentru cei peste 25 de ani de misiunea ortodoxă în rândul africanilor și pentru cei peste 35 de ani de monahism în Muntele Athos.

Părintele Damaschin, grec la origine, este și un bun cunoscător al limbii române pentru că a vizitat de opt ori România, unde a cunoscut foarte mulţi duhovnici de la mănăstirile din țara noastră.

Monahul atonit şi-a desfăşurat activitatea în țări africane precum Congo, Burundi, Ruanda, Uganda, informează Mitropolia Ardealului.

Părintele Damaschin le-a împărtăşit celor prezenţi din experienţa acumulată în cele peste două decenii de misiune în aceste ţări, vorbind în mod special de Congo.

„Congo, spre exemplu, este o țară foarte mare, de zece ori mai întinsă decât România, cu o populație de 90 de milioane de oameni. În Congo, creștinismul catolic a intrat de mai bine de 840 de ani. Noi am venit acolo în 1973, deci misiunea noastră acolo are numai 45 de ani”.

„Dăm slavă Domnului că în această scurtă perioadă, de numai 45 de ani, Ortodoxia s-a răspândit peste tot în Congo. Avem peste 300 de parohii, trei mitropolii, două episcopii”.

„Avem mitropoliți și episcopi și din rândul congolezilor, nu doar din rândul misionarilor greci. Există și mitropoliți arabi pentru țările din Africa de Nord și avem un ierarh din Iordania”, a subliniat Părintele Damaschin.

În cadrul conferinței, Grupul psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a susținut un recital de cântări bizantine, iar participanții au avut posibilitatea să vizioneze și un film despre misiunea ortodoxă în Africa.

Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente