Parastas pentru eroii Revoluției la Cluj

Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei, a oficiat astăzi o slujba de parastas pentru eroii Revoluției din decembrie 1989. Momentul a avut loc de la ora 12 în cimitirul Eroilor din municipiu. La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța jertfei martirilor, informează radiorenasterea.ro.

În cadrul evenimentului, la care au fost prezenți zeci de clujeni, a avut loc depunere de jerbe de flori și defilarea gărzii de onoare. Tot astăzi la Cluj a avut loc și marșul revoluționarilor.

Manifestarea a început la ora 10, în fața hotelului Astoria, cu o slujbă religioasă și depuneri de flori. De aici revoluționarii au mers pe strada Regele Ferdinand până în Piața Unirii, la monumentul „Stâlpi împușcați”, unde au căzut primii eroi ai Revoluției. Și aici a fost oficiată o slujbă religioasă și s-au depus coroane de flori. Mâine va fi dezvelită o placă comemorativă pentru eroii Revoluției din decembrie 1989. Evenimentul va avea loc de la ora 13 în holul central al Palatului Administrativ.

Comentarii Facebook


Știri recente