Paramedicul Mihaela Enache: Lupta pentru viaţă nu ia pauză niciodată, dar credinţa în Dumnezeu îmi dă forţă

„Lupta pentru viaţă nu ia pauză niciodată, dar credinţa în Dumnezeu îmi dă forţă”, a mărturisit un paramedic SMURD pentru Agerpres.

Este vorba despre plutonierul major Mihaela Nicoleta Enache de la Garda de Intervenţie Mihăileşti din cadrul ISU Giurgiu.

Mihaela Enache a vorbit despre misiunea pe care o desfăşoară în cadrul ISU Giurgiu, provocările întâlnite mai ales în timpul pandemiei, satisfacţiile profesiei şi, nu în ultimul rând, despre legătura cu divinitatea.

”Deşi este o meserie solicitantă, o fac din suflet şi cu plăcere

Ea şi-a început activitatea în urmă cu aproximativ 14 ani. „Dintotdeauna mi-am dorit o meserie în care să pot să ajut oamenii. Întâmplarea a făcut ca, în anul 2007, la pompieri să fie scoase posturi la concurs. Atunci am făcut primii paşi în domeniul militar”.

„La ISU Giurgiu m-am angajat ca subofiţer operativ principal. Mi-a fost destul de uşor să mă integrez, deoarece sunt o fire sociabilă şi ordonată. Am început cu participarea la acţiuni de stingerea incendiilor, unde a trebuit să fac faţă provocărilor şi intervenţiilor alături de colegi bărbaţi”.

„În timp, mi-am aprofundat pregătirea şi, pe lângă pregătirea fizică pe care o desfăşor în fiecare zi pentru a fi prima la intervenţiile unde o secundă poate face diferenţa între viaţă şi moarte, am început şi pregătirea în domeniul acordării primului ajutor şi am urmat modulele I şi II de paramedic SMURD. Cred că aici mi-am găsit adevărata chemare şi, deşi este o meserie solicitantă, o fac din suflet şi cu plăcere”, a continuat ea.

Cea mai mare împlinire sufletească

Mihaela consideră că victoriile ei, în activitatea profesională, sunt victoriile tuturor.

„Dar cea mai mare bucurie şi împlinire sufletească este atunci când văd mulţumirea, zâmbetul şi liniştea care se citesc pe chipul oamenilor suferinzi sau al rudelor acestora după o intervenţie reuşită. Ceea ce simt şi trăiesc în acele momente este ceva unic. Acest sentiment îmi dă putere şi mă determină să mă pregătesc mai bine, să îmi doresc mai mult şi să devin mai bună în ceea ce fac”.

Dumnezeu

Cât despre Dumnezeu şi ajutorul Său, paramedicul consideră că „divinitatea este prezentă în vieţile noastre şi mai ales în meseria pe care eu o practic”.

Ea a relatat un moment minunat din timpul carierei sale. Este vorba despre momentul când a asistat la naşterea unui copil, a cărui mamă nu a mai reuşit să ajungă în timp util la spital.

În slujba oamenilor

Conform mărturiei sale, din cauza pandemiei, ultimul an a fost mai dificil şi atipic per general în comparaţie cu ceilalţi ani, dar nu s-a gândit niciodată să renunţe.

„Am ales acest drum pe care merg acum şi am conştientizat, încă de la început, ce implică meseria de paramedic, cu toate riscurile, dar şi momentele unice pe care le presupune. Dacă aş fi pusă în situaţia de a-mi alege din nou meseria, m-aş îndrepta tot spre domeniul medical”.

„Faptul că sunt în slujba oamenilor şi îi pot ajuta prin pregătirea şi cunoştinţele dobândite îmi aduce împlinire sufletească”, a subliniat Mihaela Enache.

Foto credit: Agerpres


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente