Paraclisul Sf. Silvestru dintr-un nou cartier clujean funcționează la parterul unui bloc: PS Benedict a slujit la hram

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a slujit duminică la Parohia „Sf. Ier. Silvestru” din noul cartier clujean Sopor. Paraclisul parohial funcționează din 2018 la parterul unui bloc nou.

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a oficiat Sfânta Liturghie și a vorbit despre trei semnificații ale misiunii de Înaintemergător a Sfântului Ioan Botezătorul: a aranja toate, a le pune la locul lor; a forma, a informa, a educa; a preveni.

Mesajul sfântului este aparent aspru, dar făcut din iubire de oameni, a subliniat ierarhul.

Vorbind despre mesajul că „securea este la rădăcina pomului”, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a spus că și acesta face parte din vestea cea bună și înseamnă chemare la schimbare, la reintrare în rânduiala firii.

„Când iubești pe cineva, îl previi, nu-l lași să-și desfășoare viața așa cum și-o desfășura înainte. Sf. Ioan Botezătorul își iubea poporul, de aceea îl prevenea. Această pregătire, în sensul de a preveni pe cineva, este darul cel mai mare al dragostei pe care cineva poate să îl aibă”, a spus episcopul-vicar.

„Și dumneavoastră, părinții, îi spuneți copilului: Dragul mamii, sau dragul tatii, ai grijă, că, dacă faci asta, s-ar putea să se întâmple asta… Noi dorim să-l ferim pe cel pe care-l iubim de ce s-ar putea întâmpla.”

Ierarhul i-a avut alături în slujire pe Arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, pe preotul paroh Robert Kovacs, pe Părintele dr. Bogdan Chiorean, directorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, precum și pe alți clerici invitați.

Primul hram al parohiei a fost sărbătorit în prezența Părintelui Mitropolit Andrei, în data de 2 ianuarie 2019.

Momentan, slujbele se oficiază într-un paraclis amenajat la parterul unui bloc, pe strada Soporului, nr. 7, sc. B, ap. 12. Parohia este singura din Cluj-Napoca ocrotită de Sfântul Ierarh Silvestru.

Aici se desfășoară și Școala parohială „Brațele părintești”, în cadrul căreia copiii sunt catehizați, învață limba engleză, participă la cursuri de chitară și educație muzicală, precum și la ateliere cu tematică religioasă.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente