Ortodoxia din Polonia și Cipru prezentată „în culori” într-o expoziție unicat vernisată la Nicosia

O expoziție unicat cu peste 200 de imagini așezate pe 90 de paneluri a fost deschisă vineri seara la Centrul Cultural al Fundației Arhiepiscop Macarie III din Nicosia într-un efort de a prezenta viața Bisericii Ortodoxe din Polonia și Cipru.

Expoziția intitulată „Culorile Ortodoxiei. Cipru-Polonia” este organizată de portalul de fotografii OrthPhoto.net în colaborare cu Asociația Fotografică din Cipru.

Aflată sub binecuvântarea Arhiepiscopului Hrisostom al Ciprului și Mitropolitului Sava al Poloniei, expoziția Culorile Ortodoxiei are ca scop promovarea vieții autentice ortodoxe surprinsă de obiectivele unor fotografi talentați, evidențierea monumentelor religioase din Cipru și Polonia, precum și apropierea legăturilor dintre cele două Biserici Ortodoxe locale.

„Ne bucurăm pentru această expoziție, pentru că transmite mii de mesaje pozitive în toate direcțiile, în special în timpurile dificile pe care le trăim astăzi”, a spus președintele Asociației Fotografice din Cipru, Konstantinos Charalampous, în cuvântul de deschidere.

Episcopul Hristofor de Karpasia, delegatul Arhiepiscopului Ciprului la acest eveniment, a subliniat factul că deși „Ortodoxia nu înseamnă culori”, ea poate să transmită „mesajul ei de speranță, de mântuire, de veșnicie, prin intermediul culorilor”.

„Ortodoxia este viață, descoperirea harului nezidit în inimile oamenilor”, a afirmat Episcopul Karpasiei adăugând că expoziția „Culorile Ortodoxiei. Cipru-Polonia” prezintă tocmai această viață și experiență a harului lui Dumnezeu în viața de zi cu zi.

„Ceea ce vrea Dumnezeu de la noi este să ne cinstim existența. Ceea ce facem în Biserică este să ne cinstim existența”, a continuat Preasfințitul Părinte Hristofor care a mulțumit la final tuturor organizatorilor și partenerilor.

Înainte ca cei prezenți să vizualizeze imaginile expuse, a avut loc premierea ultimului concurs de fotografie organizat de OrthPhoto având ca tematică Ortodoxia în insula Cipru. Cele mai apreciate fotografii aparțin lui Polis Poliviou.

Foto credit: Basilica.ro / Aurelian Iftimiu

Comentarii Facebook


Știri recente