Orchestra Metropolitană București a concertat la Roman, în Anul Centenarului

 În data de 11 noiembrie, grădinile Centrului eparhial din Roman au fost gazda unui concert susținut de Orchestra Metropolitană București, informează Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

„Mulțumim celor care au ales grădina Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru acest eveniment cultural organizat în An Centenar la Roman”.

„Acum 100 de ani ostașii români mureau pe câmpurile de luptă pentru a apăra pământul acestei țări imaginat ca o frumoasă grădină, numită mai târziu, pentru credința românilor și mulțimea mănăstirilor, Grădina Maicii Domnului”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim la finalul evenimentului.

O grădină nu este frumoasă dacă nu este îngrijită.

Ierarhul a evidenţiat că avem datoria să păstrăm ce am primit de la înaintaşi.

„Această grădină”, a spus ierarhul, „apărată de ostași acum 100 de ani, poate rămâne frumoasă numai dacă vom munci împreună pentru scoaterea tuturor buruienilor care încearcă să-i sufoce frumusețea”.

Despre membrii orchestrei, Înaltpreasfinţia Sa a spus că, prin acest concert, au adus „contribuția lor la cinstirea celor care au câștigat libertatea națională”.

„Sperăm ca ei să cânte și în grădina Raiului”, a concluzionat Arhiepiscopul Ioachim.

Evenimentul a fost inițiat de Asociația Municipiilor din România și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente