Ora Pământului: Un motiv să stingi becul și să aprinzi candela

Cea mai mare manifestare pentru mediu din întreaga lume, Ora Pământului, poate fi marcată și prin rugăciune.

„Pe 26 martie, la 20:30, stinge lumina timp de 1 oră și fă o activitate preferată la lumina lumânărilor”, suntem îndemnați de WWF România.

Ce altă activitate mai benefică poate avea creștinul ortodox la lumina lumânării, sâmbătă seara, în Postul Mare și în Anul Omagial al Rugăciunii? Liniștește-te și înalță un gând de rugăciune pentru tine, pentru semeni și, de ce nu, pentru planetă.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

Ora Pământului are scopul de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Biserica Ortodoxă încurajează ocrotirea mediului și susține, în mod firesc, mai multe demersuri ecologice. Poluarea este un păcat, a subliniat adesea Patriarhul Daniel.

„Este o legătură între sufletul păcătos şi natura profanată de omul lacom de înavuţire şi care nu este responsabil pentru darurile primite de la Dumnezeu ca să le cultive şi să le transmită şi generaţiilor viitoare”, a spus Patriarhul Daniel.

În prezent, Patriarhia Română derulează un proiect pilot are ca scop inițierea unei educații de mediu și identificarea soluțiilor pentru creșterea responsabilității ecologice la nivelul Bisericii, în România și Republica Moldova.

Vezi și 20 de citate ale „Patriarhului Verde” despre creaţie şi criza ecologică

Foto credit: Doxologia / Oana Nechifor

Comentarii Facebook


Știri recente