OPINIE: Cum de a rămas Biserica singură

Un text de opinie semnat de Cristi Șelaru pentru Știri pe surse scoate în evidență modul nedrept în care tratează de cele mai multe ori opinia publică Biserica Ortodoxă Română.

„Biserica a ajuns ținta în care toți tragem. Ne revărsăm ura, acolo de unde izvorăște iubirea”, arată Cristi Șelaru.

„După 45 de ani de comunism, în ultimii 30 de ani de democrație, Biserica a devenit, ce oroare!, dușmanul multor români. Nu mai avem loc de preoții care se roagă pentru noi, nu mai avem loc de bisericile în care părinții și bunicii noștri intră cu speranță și îi cer lui Dumnezeu să ne fie bine și să ne ferească de boli. Cum a ajuns dragostea, căci asta înseamnă Biserica, atât de urâtă?”

„Doi patriarhi, patru președinți. Cum au apărat ultimii Biserica? În ultimii 30 de ani, ani care ar fi trebuit să fie de iubire, Biserica se află sub un asalt continuu. Dacă în comunism ofensiva era dată de stat, în democrație, asaltul e dat de popor. Românii își atacă Biserica, aceeași Biserică pentru care strămoșii lor și-au dat, de multe ori, viața”.

PF Daniel la slujba de pomenire solemnă a eroilor în Catedrala Mântuirii Neamului. Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Autorul subliniază paradoxul prin care românii, majoritatea ortodocși, blamează proiectul Catedralei Naționale și pe conducătorul Bisericii Ortodoxe Române pentru că a îndeplinit visul la care visăm de 130 de ani.

„Biserica și Patriarhul Daniel au rămas singuri și așa intră în 2020. Ne-am fi așteptat ca după prigoana comunistă, ortodoxia să aibă parte de iubirea pe care o oferă. Însă, cu ultimii 30 de ani, Biserica Ortodoxă Română a ajuns la 75 de ani în care continuă să fie singură, continuă să fie o țintă”.

Citește textul integral pe Știri pe surse.


Vezi și:


Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente