Online: Românii se pot reîntâlni în dialog cu Stareţul Mănăstirii Vatoped

Românii îl pot asculta online şi îi pot adresa întrebări părintelui Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, prin intermediul platformei Zoom, anunţă ASCOR Iaşi.

Întâlnirea va avea loc, marți, 1 septembrie 2020, începând cu ora 20:00.

Evenimentul este organizat de Asociația PEMPTOUSIA din Atena împreună cu ASCOR Iași.

„Pentru a participa la întâlnire și a avea posibilitatea de a adresa întrebări părintelui stareț, vă rugăm să vă înregistrați. Ulterior înregistrării, veți primi un email cu linkul de conectare. Vă așteptăm cu drag!”

Arhimandritul Efrem

Arhimandritul Efrem, Starețul Manăstirii Vatoped, s-a născut în 1956 în Cipru. Părinții săi munceau pământul. A absolvit Facultatea de Teologie a Universității din Atena. La 19 ani a ajuns prima dată în Sfântul Munte, unde părintele Efrem Katunakiotul i-a prezis că se va călugări, deși el se împotrivea gândului.

În 1982 a fost tuns în călugărie în obștea de la Nea Skiti a părintelui Iosif Vatopedinul, ucenic al Cuviosului Iosif Isihastul (†1959). Obștea s-a mutat în Mănăstirea Vatopedu în 1990, iar părintele Efrem a fost ales stareț.

Sfântul Munte Athos, situat pe o peninsulă din nordul Greciei, este singura republică monastică din lume. Este condus de Sfânta Chinotită, formată din 20 de delegați ai celor 20 de mănăstiri din cuprinsul său.

Pe lângă mănăstiri, în Sfântul Munte se mai găsesc schituri și numeroase chilii. Două dintre schituri sunt românești: Schitul Cinstitului Înaintemergător (Prodromu) și Schitul Sfântului Mucenic Dimitrie (Lacu).

Citeşte şi: Patriarhia Ecumenică înscrie în calendar pe Sfinții Iosif Isihastul, Efrem Katunakiotul și Daniil Katunakiotul

Comentarii Facebook


Știri recente