Obştea mănăstirii Sighişoara şi-a ales noul stareţ

Protosinghelul Emanuel Pleș este noul stareţ al Mănăstrii Sighişoara. Clericul a fost ales de obştea mănăstirii reunită vineri în sinaxă sub preşedinţia Arhiepiscopului Irineu al Alba Iuliei.

Ceremonia de prezentare a noului stareţ s-a desfăşurat sâmbătă, de la ora 17:00, după slujba Vecerniei în biserica Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”.

Ierarhul i-a oferit, conform tradiţiei, toiagul de stareț, care simbolizează autoritatea și responsabilitatea pe care o are de îndeplinit în cadrul obștii vetrei monahale.

„Părinte Emanuel, astăzi vi s-a încredințat slujirea de stareț care presupune să aveți iubire și bunătate, răbdare și discernământ pentru a cârmui bine acest prestigios așezământ monahal. În felul acesta, el va fi în continuare un centru de iradiere duhovnicească, un far luminos în întunericul răului care se extinde pe pământ ca un cancer înfiorător”.

„Dacă obștea călugărilor va trăi pe placul lui Hristos, «Mirele divin», atunci numele Lui va fi proslăvit, iar duhul părintelui Ghelasie se va bucura. Pentru aceasta, eu Îl rog pe Sfântul Sava cel Sfințit să vă fie tuturor cald protector și duios mijlocitor înaintea Tronului ceresc. Har, pace și binecuvântare de la Dumnezeu!”.

Părintele Emanuel îi urmează în demnitatea de stareţ părintelui Ghelasie Ţepeş, trecut în veşnicie la sfârşitul lunii noiembrie.

Foto credit: Radio Reintregirea

Comentarii Facebook


Știri recente