Oaspeţi de seamă la Centrul de restaurare din Craiova

Săptămâna duhovnicească a fost marcată de mai multe activităţi educative, culturale şi pastoral-misionare de importanţă pentru credincioşii din Mitropolia Olteniei. Astfel, rugăciunea şi îndemnul la pocăinţă au întărit demersul profesorilor de religie, susţinuţi de centrele eparhiale, de clericii şi credincioşii olteni, pentru promovarea orei de religie în cadrul unităţilor şcolare din teritoriu, informează „Ziarul Lumina”.

La Centrul de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, a poposit joi, 26 februarie, o delegaţie din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Naţionale, condusă de ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu, însoţită de prof. Georgică Bercea, director general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Distinşii oaspeţi au fost întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu o parte a corpului profesoral al Facultăţii de Teologie din Craiova. Cu acest prilej, delegaţia ministerială a vizitat sălile de şedinţe şi consiliu, atelierele de pictură şi restaurare, paraclisul şi aula de festivităţi a centrului de restaurare. La final, ministrul Sorin Cîmpeanu a felicitat activitatea şi implicarea IPS Părinte Mitropolit Irineu în procesul academic de educare şi formare a tinerilor studenţi craioveni.

Vineri, 27 februarie, IPS Părinte Mitropolit Irineu a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită la Altarul paraclisului Centrului de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova. Programul liturgic al IPS Părinte Mitropolit se va completa duminică cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, ce va fi săvârşită la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“ din Craiova.

Slujiri arhiereşti în Episcopia Severinului şi Strehaiei

În Episcopia Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim a săvârşit Sfânta Liturghie a Darurilor vineri, 27 februarie, la Mănăstirea Mraconia, de pe clisura Dunării. Astăzi, slujeşte la Altarul Mănăstirii „Sfânta Ana“ din Orşova, iar mâine va liturghisi la mănăstirea mehedinţeană Topolniţa.

Slujirile Întâistătătorului eparhiei se înscriu în rândul tradiţionalelor popasuri de suflet de la începutul posturilor de peste an, când Preasfinţitul Părinte pune la inimile bunilor creştini cuvânt de învăţătură şi de întărire.

Cercuri pastoral-misionare în Protopopiatul Craiova Sud

Tot săptămâna aceasta au fost organizate mai multe cercuri pastoral-misionare în Protopopiatul Craiova Sud. În acest sens, clericii şi credincioşii doljeni din protopopiat s-au rugat împreună şi au discutat pe teme educative şi administrative la parohiile: Soreni, Gioroc, Dăbuleni II, Podari şi Lişteava. „În parohiile mai sus menţionate s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu şi s-a rostit cuvântul de învăţătură «Postul şi foloasele lui duhovniceşti», după care preoţii au purtat discuţii referitoare la problemele pastoral-misionare şi administrativ-gospodăreşti din fiecare parohie, precum şi despre implicarea preotului în susţinerea participării elevilor la ora de religie“, a mărturisit preotul Grigore Vulcănescu, protoiereu al Protopopiatului Craiova Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente