O organizație ortodoxă invită copiii să-și aprofundeze credința printr-un concurs de scurtmetraje

O organizație creștin ortodoxă din Sidney, St Ypomoni Family and Friends Ministry, a lansat un concurs de scurtmetraje realizate de copii. Acțiunea își propune să-i determine să-și aprofundeze credința și să mediteze la principalul mesaj al Evangheliei: iubirea de Dumnezeu și de aproapele.

Concursul, aflat anul acesta la prima ediție, are tema „Roadele duhului” și se adresează copiilor cu vârste între 8 și 18 ani din eparhiile ortodoxe grecești ale Australiei.

Până în data de 10 februarie, aceștia sunt invitați să trimită filme de trei minute în care să ilustreze mesajul textului din Epistola către Galateni a Sf. Ap. Pavel:

„Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege”.

Sunt admise filme realizate individual sau în echipă de până la patru copii.

Juriul va fi format din profesioniști ai industriei cinematografice și ierarhi. Premiile vor fi oferite sub formă de vouchere în valoare de 300, 200, 100 și respectiv 50 de dolari.

Filmele selectate vor fi proiectate la un eveniment anunțat ulterior, care va fi organizat fizic sau în spațiul virtual, în funcție de evoluția restricțiilor referitoare la pandemia de Covid-19.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a organizatorilor sau scriind la email [email protected].

Inițiativa este realizată în parteneriat cu Trisaghion Films, organizatorul concursului internațional de film ortodox Byzanfest.

Foto credit: Facebook / St Ypomoni Family and Friends Ministry

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente