O nouă serie de elevi în tabără la Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj

În perioada 8-13 iulie 2013, elevii de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Sîg, Școala Gimnazială Tusa și Școala Gimnazială Valcău de Jos – județul Sălaj au participat în tabăra de catehizare organizată la Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj. Tabăra s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului și sub purtarea de grijă a Părintelui Stareț Arhimandritul Grighentie Oțelea, după cum informează site-ul episcopiasalajului.ro.

În tabără au participat 48 de copii, care au fost însoțiți de profesoarele Vereș Pop Margareta și Țîrle Dana de la Liceul Tehnologic Sîg și de doamna profesoară Ember Monica de la Școala Gmnazială Valcău de Jos.

Elevii din tabără au avut parte de activități duhovnicești, intelectuale și artistice, care au avut ca scop apropierea de Dumnezeu și de aproapele: participare la Sfânta Liturghie, la slujba Vecerniei, la Taina Sfântului Maslu, ore de catehizare, concursuri cu tematică religioasă și concurs de bătut toaca.

Orele de cateheză au fost un prilej de a recapitula cunoștințele dobândite în decursul anului la orele de religie sau la orele de cateheză desfășurate în parohii, dar și de a dobândi altele noi.

Copiii au participat, la mijlocul săptămânii, la o excursie organizată la câteva obiective religioase și turistice. Astfel ei au vizitat Mănăstirea Țeghea din județul Satu Mare și Ștrandul de la Mihăieni. Toate aceste activități au fost încununate cu participarea elevilor în zi de vineri, la Sfânta Liturghie și primirea Sfintelor Taine a Spovedaniei și a Împărtășaniei.

În ultima zi de tabără copiii au fost răsplătiți cu premii și diplome din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente