O aplicație mobilă va facilita integrarea profesională a persoanelor cu deficiențe de vedere

O aplicație de mobil care are ca utilitate integrarea profesională a persoanelor cu deficiențe de vedere, pe piaţa muncii şi în mediul universitar, va fi dezvoltată în cadrul BLINDHub.

Proiectul, cu acoperire națională, a fost lansat joi, 29 octombrie, de Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR), Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange.

Se desfășoară în perioada 2020 – 2022 şi este destinat celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă din România, în contextul tendinţei de digitalizare, dar şi a solicitării tot mai mari în rândul angajatorilor de capital uman bine pregătit.

„Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor”, a precizat Tudorel Tupiluşi, Preşedinte ANR.

Prin intermediul aplicaţiei mobile care va fi dezvoltată, beneficiarii vor avea posibilitatea de a-şi putea crea gratuit un profil profesional complet in baza unui video CV.

Companiile interesate vor putea apoi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi. Materialul de tip video CV va fi realizat cu sprijinul echipei de proiect în cadrul celor 2 centre BLINDHub din Bucureşti sau în ţară, în cadrul evenimentelor organizate în 5 mari oraşe, cu scopul de a promova beneficiile aplicaţiei, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

Mai mult detalii privind activităţile care vor fi derulate în cadrul proiectului vor fi disponibile pe pagina dedicată de Facebook.

Foto credit: Facebook / BlindHub.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente