Noua Zeelandă | A început construcţia bisericii româneşti din Auckland

Auckland

În Auckland, Noua Zeelandă, au început lucrările la noul locaş de cult al parohiei Sf. Ignatie Teoforul. Părintele Mircea Corpodean, protopopul Noii Zeelande şi parohul comunităţii româneşti, a anunţat pe pagina oficială de facebook a parohiei că în data de 12 martie, „după un lung şir de documente, proiecte, aprobări, planuri şi demersuri, a început, în mod concret să ia contur Biserica cea văzută„.

Primul utilaj greu pentru pregătirea terenului în vederea turnării plăcilor de beton pentru construirea sălii social-culturale, a bisericii şi amenajarea spaţiului de parcare al parohiei noastre a ajuns astăzi (12 martie – n.r.) pe terenul prevăzut executării acestui proiect, a spus părintele paroh.

În primă fază se va desfăşura etapa de pregătire a terenului pentru începerea construcţiei, demeres ce va costa 38.000 NZ$, fapt pentru care părintele paroh a cerut sprijinul comunităţii.

„Daca aveţi mai mult, dăruiţi mai mult; daca aveţi mai puţin, daruiţi mai puţin şi nu pregetaţi a vă alătura şi a vă număra printre ctitorii, sponsorii şi binefăcătorii acestui sfânt lăcaş. Vă mulţumim şi rugăm pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească toată jertfa”, a spus pr. Mircea Corpodean.

În Auckland se află cea mai mare comunitate românească din Noua Zeelandă. Parohia „Sfântul Ignatie Teoforul” a fost înfiinţată la sfârșitul anilor 1970.

Citeşte istoricul parohiei pe site-ul Episcopiei.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente