„Ne apărăm pozitiv valorile!” – Mitropolitul Ardealului propune post și rugăciune pentru familie

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului recomandă post, Sfânta Liturghie și Paraclisul Maicii Domnului zilnic în toate bisericile din Eparhie în săptămâna 1-7 octombrie 2018 „pentru ocrotirea familiei creștine și a viitorului copiilor noștri”.

Înaltpreasfinția Sa spune în îndemnul pastoral transmis că Referendumul nu aparține vreunui partid politic ci este al poporului. „Prin acest referendum pe care îl susținem NU discriminăm pe nimeni, NU condamnăm și NU judecăm opțiunile sau faptele altora”:

Ne apărăm pozitiv, prin vot, doar valorile morale ale vieții și sufletul poporului român, pentru care moșii și strămoșii noștri au plătit jertfe spirituale și materiale uriașe.

Ierarhul vorbește și despre textul întrebării de pe buletinul de vot și-i asigură pe credincioși că „nu se votează decât exclusiv definirea familiei, nimic altceva ascuns”.

Am ajuns, iată, vremea în care trebuie să reconfirmăm normalitatea și firescul familiei, scrie Părintele Mitropolit.

Mitropolitul Laurențiu constată că „trecem acum printr-o perioadă de luptă duhovnicească” și că „potrivnicii familiei creștine caută să ne înșele semănând multă suspiciune și neîncredere”, dar a evidențiat și susținătorii Referendumului din 6-7 octombrie:

„Ne bucurăm că sunt alături de noi toate celelalte confesiuni creștine, oameni de cultură și știință și, mai ales, Academia Română”, a spus IPS Laurențiu.

El a amintit că cel mai înalt for de știință, cultură și educație al României „în urmă cu aproximativ 2 luni a respins cu maximă fermitate «ipotezele educaţionale aşa-zis moderniste» din cercetările ONG-urilor străine, solicitând Ministerului Învățământului să păstreze principiile educației centrate pe specificul naţional românesc, care să dezvolte copilul în spiritul familiei tradiţionale – ca nucleu al vieţii sociale, culturale, morale a românilor și cu implicaţii creştine milenare”.

Nădejdea rămâne la Dumnezeu și Maica Domnului concluzionează Mitropolitul Ardealului:

„Dincolo de toate aceste strădanii omenești ale noastre, de trezire și responsabilizare a conștiințelor credincioșilor, nădejdea cea mare o punem, în primul rând, în milostivirea cea nemărginită a Preabunului Dumnezeu și în ocrotirea cea plină de iubire a Maicii Domnului pentru poporul nostru”.

Foto credit: Turnul Sfatului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Parohia din Orbassano va avea o biserică de zid

Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania a sfinţit sâmbătă piatra de temelie pentru viitoarea biserică din zid a parohiei româneşti din Orbassano, informează Episcopia Italiei. Lăcaşul de cult va fi închinat Sfântului Emilian din Durostorum. „Fiecare…