„Naşterea Domnului – bucuria noastră“, la Piatra Neamţ

În Sala Consiliului Judeţean Neamţ s-a derulat duminică seară concertul de colinde organizat de Protopopiatul Piatra Neamţ. Evenimentul a avut loc în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a mai multor stareţi, părinţi protopopi, directori de seminarii, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi a sute de nemţeni. Au interpretat colinde tradiţionale româneşti şase coruri din zonă: Corul „Glasul Bisericii“ al preoţilor din Protopopiatul Piatra Neamţ, Corul „Vlăstarele Ortodoxiei“ al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Piatra Neamt, Corul „Imperialii“ al seminarului teologic din Piatra Neamţ, Corul „Heruvimii“ al Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul“ din Piatra Neamţ, Corul „Cântec Sfânt“ al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ – Gară şi Corul „Melozii Neamţului“.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în derularea concertului, vorbindu-le celor prezenţi despre spiritul Crăciunului, care trebuie păstrat în fiecare familie: „Să nu uitaţi să îmbodobiţi bradul de Crăciun şi să trăiţi în continuare în duhul sărbătorii Naşterii Domnului. Există astăzi o nevoie imensă de Crăciun, de repere, de taine, de simboluri, fără de care viaţa omului este atât de lipsită de vlagă. De ce e nevoie de brad? Pentru că el îi arată omului că trebuie să fie viu; nu e nimic mai dezolant parcă decât să vezi un copac golaş, fără frunze, fără flori, fără fructe. De ce este important bradul? Pentru că-ţi arată ţie, creştine, că trebuie să fii înrădăcinat puternic în pământul care adăposteşte moaşte de sfinţi, oseminte de eroi şi pe părinţii şi străbunii noştri. De asemenea, bradul se înalţă spre cer falnic, arătând că destinaţia omului nu este aici, pe pământ, ci în Împărăţia cerurilor. De ce avem nevoie de Crăciun? Pentru că această sărbătoare ne spune cel puţin două lucruri fundamentale: să avem credinţă în Dumnezeu şi să avem grijă de propriile noastre familii“.

La sfârşitul evenimentului, întreaga sală a cântat colindul „O, ce veste minunată!“, iar IPS Mitropolit Teofan a împărţit daruri celor care au colindat.

Comentarii Facebook


Știri recente