Muzeul Satului organizează mai multe evenimente dedicate tradiţiilor de Înălţarea Sfintei Cruci

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 14-16 septembrie 2018, mai multe evenimente dedicate atât tradițiilor prilejuite de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, cât și de venirea toamnei, sub tematica: „Ziua Crucii. Cârstovul Viilor”.

Vizitatorii vor avea ocazia să participe la diferite spectacole de muzică populară, dansuri tradiţionale, dar şi la ateliere meşteşugăreşti.

În limita a 10 locuri pentru fiecare atelier, vizitatorii au ocazia să descopere secretul confecționării podoabelor populare și împletiturilor textile.

Seria de evenimente se încheie cu un ghidaj tematic la instalațiile și instrumentele specifice viticulturii. Plecând de la Platoul Arhondaricului, vizitatorii vor învăța cum se prepara mustul pe vremuri și care erau instrumentele folosite la îngrijirea și culesul viilor.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului are loc și târgul meșterilor populari, menit să amintească de târgurile ce se desfășurau în preajma marilor sărbători religioase.

Mai multe info pe site-ul Muzeului Satului.

Foto credit: Radio România Cultural

Comentarii Facebook


Știri recente