Moşii şi strămoşii noştri

Evanghelia duminicii de astăzi este Evanghelia Judecăţii de Apoi, Evanghelia faptelor bune izvorâte din iubirea faţă de semenii noştri în care tainic sălăşluieşte Hristos.

În legătură specială cu această duminică în care este prăznuită cea de-a Doua Venire a Domnului, când va judeca lumea, se află sâmbăta premergătoare numită Moşii de iarnă, zi în care „dumnezeieştii Părinţi au hotărât pomenirea tuturor celor din veac adormiţi întru dreapta credinţă, în nădejdea învierii veşnice“. Zi în care rugăciunea pentru cei adormiţi devine, astfel, o imagine a marii adunări eshatologice, care va preceda Judecata, la care sperăm să dobândim cu toţii răspuns bun. Zi în care ne aducem cu duioşie aminte de toţi moşii şi strămoşii noştri.

Dincolo de evenimente, ştiri, subiecte, vacanţe nemaipomenite şi alte lucruri frumoase, fiecare dintre noi păstrăm în amintire, în gând, în suflete, pe pomelnicul nescris al inimii, pe cei dragi, soţie, soţ, mamă, tată, duhovnic, bunici, prieteni. Cu siguranţă, pentru fiecare cititor, lista poate continua.

Mai multe informaţii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente