Momente de sărbătoare la Biserica „Sfântul Haralambie” – Belu

Biserica Parohiei Sfântul Haralambie – Belu din Protopopiatul Sector 4 – Capitală îşi sărbătoreşte mâine ocrotitorul, pe Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie. Un fragment din moaştele Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie este adăpostit în biserica parohiei.

Programul liturgic al sărbătorii parohiei a început încă din această seară, 9 februarie 2015, când un sobor de preoţi în frunte cu Părintele Mihai Aurel, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor au oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia şi Acatistul Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Părintele Ionuţ Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic din Bucureşti care a vorbit despre viaţa şi minunile Sfântului Haralambie, îndemnând credincioşii să urmeze exemplul duhovnicesc al vieţii sfântului, să păstreze credinţa şi să mărturisească pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, după cum ne-a precizat Părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În ziua hramului, se va oficia slujba Utreniei, Sfânta Liturghie şi slujba de pomenire a ctitorilor. La final, cei prezenţi vor putea participa la agapa organizată de către parohie şi vor fi împărţite pachete cu alimente.

La aceste momente de sărbătoare ale parohiei sunt invitaţi toţi credincioşii care au evlavie la Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie, să îl cinstească.

În ultimii ani, Părintele paroh Gheorghe Dogaru a desfăşurat ample lucrări de extindere a bisericii, a finalizat lucrările de pictură. De asemenea, în cadrul parohiei se desfăşoară o bogată lucrare misionară constând în activităţi cu tinerii, un program de cateheză în fiecare miercuri seară, dar şi activităţi sociale pentru ajutorarea bătrânilor şi a persoanelor defavorizate.

Comentarii Facebook


Știri recente