Momente de bucurie duhovnicească în Parohia Moniom, Protopopiatul Reșița

În Duminica a III-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Moniom, Protopopiatul Reșița. Cu acest prilej, Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” în cadrul căreia a fost hirotonit și instalat ca preot paroh diaconul Mihai Ciucur, inspector pentru activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Caransebeșului, a precizat Darius Herea.

Credincioșii au participat în număr mare la slujbă pentru a-și întâmpina noul paroh. De asemenea au participat copii și ostenitori din centrele de tineret ale eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a precitzat: „Duminica de astăzi a fost pentru noi toți încărcată de emoție sfântă. Am venit cu mare bucurie la Moniom în această duminică a III-a după Rusalii, duminică în care suntem chemați de Mântuitorul Iisus Hristos să ascultăm câteva versete din predica de pe munte. Am văzut întotdeauna aici la Moniom multă dragoste din partea dumneavoastră și mi-am dat seama că părintele Gigi Adrian Magier în cei trei ani și jumătate de activitate pastorală s-a implicat foarte mult și a lăsat în urma sa roade atât materiale cât mai ales spirituale pe care le putem îndată ce intrăm în această localitate și mai ales când ne apropiem de sfânta biserică chiar intrând în curtea templului și văzând exteriorul bisericii dar mai ales interiorul și casa parohială care a fost bine amenajată și întreținută. Se vede că o turmă mică cuvântătoare a știut să conlucreze și să colaboreze cu păstorul rânduit și după o scurtă păstorire se văd roadele iar părintele Mihai este cel care va continua această activitate aici și ca preot paroh la Moniom”.

Biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost construită înainte de anul 1831, localitatea fiind atestată documentar în anul 1771 și a fost reclădită în anul 1904 în stil baroc. În anul 2005 a fost împodobită cu pictură de Rita Aldea.

Comentarii Facebook


Știri recente