Moment festiv la Palatul Patriarhiei

În Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei a avut loc, astăzi, 18 decembrie 2012, un moment festiv dedicat sărbătoririi zilei onomastice a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la care au participat ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, protopopi, profesori de teologie, preoți și credincioși.

În cadrul evenimentului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal a adresat un cuvânt de felicitare Patriarhului României în numele Permanenței Consiliului Național Bisericesc și a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, preoților protopopi din Arhiepiscopia Bucureștilor, precum și clerului și credincioșilor: „Exprimăm în această zi de sărbătoare pentru Preafericirea Voastră, pentru Arhiepiscopia Bucureștilor, pentru Biserica întreagă și pentru creștinii români de pretutindeni un cuvânt de recunoștință pentru munca de zi și noapte pe care o desfășurați pentru propășirea Bisericii noastre. Am vorbit despre caracterul profetic al slujirii Preafericirii Voastre, subliniat de mulți ierarhi și teologi, iar cei care participăm în fiecare săptămână la ședințele Permanenței Consiliului Național Bisericesc ne dăm seama că tot ceea ce realizați în Biserica noastră se raportează la viitor și în fiecare realizare a Preafericirii Voastre se vede grija de a pregăti Biserica pentru provocările viitorului, ale societății postmoderne. Deodată cu recunoștința și mulțumirea noastră în această zi de sfântă sărbătoare vă adresăm din adâncul inimii cele mai călduroase doriri de sănătate, de viață îndelungată, de putere permanent înnoită de lucrarea și de prezența Duhului Sfânt în inima și în sufletul Preafericirii Voastre pentru binele Bisericii noastre și al întregului neam românesc”.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit tuturor celor prezenți la sărbătoarea Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul: „Mulțumim tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie astăzi, celor prezenți la slujba de Te Deum și celor care în fiecare săptămână se ostenesc pentru ca lucrarea pastorală și misionară, social-filantropică și culturală a Bisericii să poată continua. Deci, cuvânt de mulțumire adus lui Dumnezeu și recunoștință adusă membrilor Sfântului Sinod, ierarhilor prezenți și celor care din binecuvântate pricini nu au putut să fie prezenți. De asemenea, mulțumim autorităților care sunt prezente aici”.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit tuturor celor prezenți Pastorala la Sărbătoarea Nașterii Domnului 2012, intitulată „Pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire”.

Prezenți la eveniment, corul preoților Protopopiatului Ploiești a interpretat mai multe colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente