Moaștele Sf. Stelian de la Biserica Lucaci din București aduse spre închinare în orașul Mizil

Sf. Stelian

Moaștele Sfântului Stelian de la Biserica Lucaci din București au fost purtate în procesiune și așezate spre închinare astăzi, 7 decembrie 2016, în biserica Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Mizil. Acest lucru a fost prilejuit de sărbătoarea Sfintei Filofteia, ocrotitoarea orașului, și a fost posibil cu implicarea  Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși din Mizil, care împlinește 22 de ani de existență.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele consilier patriarhal Florin Șerbănescu, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Moaștele Sfântului Stelian au fost cinstite de un număr mare de credincioși, printre care cei mai mulți tineri, care au primit în dar iconițe și broșuri cu viețile Sfinților Stelian și Filofteia.

***

Biserica Adormirea Maicii Domnului din orașul prahovean Mizil a fost înălțată în anul 1865. În patrimoniul ei se păstrează o Cruce de mână din lemn sculptat și argint filigranat, cu 24 de pietre roșii. Vestigiul datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și autorul pare a fi un anonim de școală rusă.

Comentarii Facebook


Știri recente