Mitropolitul Teofan a explicat duminică la Parohia „Sfântul Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan” din Iaşi, în faţa a numeroşi credincioşi, cât de des ne gândim la mântuire şi cum putem să o obţinem.
„Există oare în preocuparea noastră zilnică acest gând: «Ce să fac pentru a mă mântui?». Dacă suntem atenți și privim cu sinceritate viața noastră, ne dăm seama că această întrebare este rar prezentă în mintea noastră”.
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a atras atenţia că cel mai des ne întrebăm: Cum să facem să fim fericiți, cum să facem să ajungem mai sus, să avem mai multe, iar bucuriile să ne definească viața.
„Acestea sunt preocupările noastre și din când în când ne punem întrebarea «Cum să mă mântuiesc, Doamne?»”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
În omilia sa rostită în timpul Sfintei Liturghii, ierarhul le-a prezentat credincioşilor ce este mântuirea.
„De obicei, răspundem că mântuirea este ceea ce vom dobândi după plecarea noastră din această lume, nădăjduim că Dumnezeu ne va ierta și pe noi de păcatele noastre, poate va socoti și ceva bun dacă găsește în viața noastră și prin aceasta ne mântuiește, ne așează în Împărăția Raiului”.
„Acest răspuns este corect însă nu este complet. Mântuirea pe care noi dorim să o dobândim nu se află numai dincolo de moartea noastră, ci Dumnezeu ne cheamă să o dobândim încă din această lume”, potrivit Părintelui Mitropolit.
Mitropolitul Teofan a vizitat duminică parohia ieşeană, unde a sfinţit, alături de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, biserica parohială, informează Doxologia.
Slujba de sfinţire a avut loc duminică dimineaţă, după care a fost oficiată Sfânta Liturghie.
Parohia „Sfântul Ştefan” a fost înfiinţată în februarie 1997, prin decizia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe timpul păstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
Între anii 2007-2010 au fost ridicate zidurile lăcașului iar între anii 2011-2012 s-a executat tencuiala, instalația electrică și alte finisaje. Parohia este situată în partea de sud-est a oraşului Iași, în zona Pieţei „Doi Băieţi”.
Foto credit: Doxologia