Mitropolitul Teofan: Cunoaşterea lui Dumnezeu în Duhul Sfânt este drumul la care sunt chemaţi creştinii

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a prezentat marţi la hramul Mănăstirii Sihăstria care este drumul pe care creştinii sunt chemaţi să înainteze.

„Cunoaşterea lui Dumnezeu în Duhul Sfânt pentru a dobândi slava Împărăţiei Cerurilor, adică lumina Taborului încă din această lume, este drumul la care sunt chemaţi pe de o parte vieţuitorii sfintelor mănăstiri, pe de altă parte creştinii care trăiesc în lume în viaţa de familie”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Făcând referire la Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla, ocrotitoarea aşezământului monahal, ierarhul a evidenţiat că sfânta a fost una dintre persoanele care de-a lungul istoriei şi-au dorit să-L cunoască pe Dumnezeu.

„Ca orice creştin adevărat, a dorit din toată adâncimea sufletului ei să-L cunoască pe Dumnezeu, să ia jugul Său, să fie împodobită cu blândeţea şi smerenia Domnului şi prin aceasta să găsească odihnă sufletului său. Pentru cunoaşterea lui Dumnezeu Sfânta Teodora de la Sihla a parcurs drumul prin această viaţă până în Împărăţia Cerurilor”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, notează doxologia.ro.

Alături de Părintele Mitropolit au mai slujit Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La finalul Sfintei Liturghii, ieromonahul Teoctist Donici a fost hirotesit protosinghel, iar părinții Valentin Timofte și Nicolae Bălăceanu au fost hirotesiţi în duhovnic.

Tot la acest hram, părintele stareț al mănăstirii Sihăstria, arhimandritul Arsenie Popa, a mulțumit ierarhilor prezenți, precum și credincioșilor și pelerinilor care au participat.

Citeşte şi: Viaţa Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla

Foto Credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente