Mitropolitul Petru a împărțit flori femeilor prezente la slujbă în Duminica Mironosițelor (FOTO)

Doamnele și domnișoarele care s-au rugat duminică la Sfânta Liturghie în Paraclisul Mitropolitan din Chișinău au avut parte de o surpriză plăcută. Mitropolitul Petru le-a oferit la finalul slujbei câte o floare, în semn de apreciere față de jertfelnicia lor pentru Biserică.

©Mitropolia Basarabiei

Duminica Femeii Creștine, sărbătoare ținută în a treia duminică după Paști – Duminica Mironosițelor, a fost oficializată anul trecut de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, prin Hotărârea nr. 4.014 / 22 iulie 2020.

Acest demers „evidențiază importanța lucrării misionare a femeilor în viața Bisericii și a societății românești”, spune Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în mesajul transmis cu această ocazie.

©Mitropolia Basarabiei

În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Petru a oficiat o hirotonie în diacon. Noul diacon, Emanuel-Victor Urecheanu, absolvent de medicină și teologie la Iași, va sluji Paraclisul Mitropolitan din Chișinău. Vezi mai multe imagini pe site-ul oficial al eparhiei.

©Mitropolia Basarabiei

Vezi și PF Daniel: Este datoria bărbaților și a Bisericii de a aprecia munca smerită a femeilor care slujesc familia și Biserica

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente