Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a liturghisit în localitatea natală

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a liturghisit în Duminica Fiului risipitor în Sâmbăta de Sus, localitatea natală a Înaltpreasfinţiei Sale. 

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Sâmbăta de Sus-Răsăriteană, județul Brașov, unde le-a vorbit concetăţenilor săi despre Taina Spovedaniei care „nu este altceva decât recapitularea fiecăruia dintre noi a întoarcerii fiului risipitor”.

În acest context, „Pilda Fiului risipitor ne arată ce importanță au conștientizarea păcatului și hotărârea de îndreptare”, a spus Părintele Mitropolit.

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, Pilda din evanghelia duminicală a fost rânduită „pentru ca Mântuitorul Însuși să ne arate nouă că fiecare dintre noi avem o șansă mare, indiferent unde ne aflăm, chiar dacă am ajuns la cea mai de jos treaptă a păcatului”.

„Avem șansa de a ne întoarce către Hristos și să ajungem la Masa Împărăției, să ne întoarcem prin Taina Sfântă a Spovedaniei”, a completat ierarhul.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși veniți din satul de la baza Munților Făgăraș, îmbrăcaţi în costumele populare specifice Țării Făgărașului, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii locașului de cult, precum și credincioșii trecuți la cele veșnice.

În continuare, ierarhul a sfinţit casa parohială de la Sâmbăta de Sus-Răsăriteană, amenajată într-o veche locuință donată comunității parohiale, după care a oferit distincţii celor care au sprijinit lucrările de renovare.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…