Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a liturghisit în localitatea natală

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a liturghisit în Duminica Fiului risipitor în Sâmbăta de Sus, localitatea natală a Înaltpreasfinţiei Sale. 

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Sâmbăta de Sus-Răsăriteană, județul Brașov, unde le-a vorbit concetăţenilor săi despre Taina Spovedaniei care „nu este altceva decât recapitularea fiecăruia dintre noi a întoarcerii fiului risipitor”.

În acest context, „Pilda Fiului risipitor ne arată ce importanță au conștientizarea păcatului și hotărârea de îndreptare”, a spus Părintele Mitropolit.

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, Pilda din evanghelia duminicală a fost rânduită „pentru ca Mântuitorul Însuși să ne arate nouă că fiecare dintre noi avem o șansă mare, indiferent unde ne aflăm, chiar dacă am ajuns la cea mai de jos treaptă a păcatului”.

„Avem șansa de a ne întoarce către Hristos și să ajungem la Masa Împărăției, să ne întoarcem prin Taina Sfântă a Spovedaniei”, a completat ierarhul.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși veniți din satul de la baza Munților Făgăraș, îmbrăcaţi în costumele populare specifice Țării Făgărașului, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii locașului de cult, precum și credincioșii trecuți la cele veșnice.

În continuare, ierarhul a sfinţit casa parohială de la Sâmbăta de Sus-Răsăriteană, amenajată într-o veche locuință donată comunității parohiale, după care a oferit distincţii celor care au sprijinit lucrările de renovare.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente