Mitropolitul Laurenţiu a sfinţit prima biserică din ţară ocrotită de Sfântul Porfirie Cavsocalivitul

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a sfinţit duminică prima biserică din ţară închinată Sfântului Porfirie Cavsocalivitul.

Lăcaşul de cult aparţine Parohiei Bod-Colonie din județul Brașov şi are ca hram principal Înălţarea Domnului.

După slujba de sfințire, Mitropolitul le-a explicat credincioșilor participanţi rânduiala și simbolistica slujbei de târnosire a unui locaș de cult, informează Mitropolia Ardealului.

În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie în timpul căreia ierarhul a surprins învăţăturile din textul biblic duminical care a făcut referire la minunea vindecării orbului din Ierihon.

„Nouă ne-a dat Dumnezeu ca dar vederea aceasta cu un scop și anume ca să putem trăi, să fim independenți în întreținerea noastră, dar și să vedem și să lăudăm frumusețea creației lui Dumnezeu, tot ceea ce a creat Dumnezeu”.

„Vederea are și această parte spirituală pentru că ceea ce vedem și numirile pe care le dăm lucrurilor văzute se realizează tot în interiorul nostru, în mintea noastră, dar în momentul în care vederea minunilor săvârșite de noi, când vederea din mintea noastră coboară în inima noastră și o încălzește, atunci îl descoperim pe Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În timpul Sfintei Liturghii, diaconul Ionuț Orzan a fost hirotonit preot pentru Parohia Sohodol, Protopopiatul Bran-Zărnești.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente