Mitropolitul de Ruse şi Episcopul Giurgiului au resfinţit Mănăstirea Găiseni

Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse (Patriarhia Bulgariei), şi Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au resfinţit duminică Mănăstirea Găiseni din județul Giurgiu.

După slujba de sfinţire, în biserica Mănăstirii Găiseni, cu hramurile „Sf. Nicolae, Sf. Iosif cel Milostiv și Sf. Neagoe Basarab”, a fost oficiată Sfânta Liturghie.

Mitropolitul Naum a făcut referire, în predica sa, la textul biblic care prezintă Învierea fiului văduvei din Nain şi a spus că „din această istorisire se vede clar că Hristos, «Începătorul vieţii» (Fapte 3, 15), Care are «cuvintele vieţii veşnice» (In. 6, 68), poate da viaţă celor morţi”.

„Domnul nostru, Care a înviat din mormânt, ne va învia şi pe noi la sfârşitul veacurilor. De aceea, cântăm în noaptea de Paşti: «Că din moarte la viaţă şi de pe pământ la cer Hristos Dumnezeu ne- a trecut pe noi»”, a explicat Înaltpreasfinţia Sa.

La final, Episcopul Ambrozie i-a oferit Mitropolitului de Ruse mai multe daruri, informează Episcopia Giurgiului.

La rândul său, Părintele Mitropolit i-a dăruit Mănăstirii Găiseni o raclă ce adăpostește fragmente din moaștele Sfântului Pantelimon.

În semn de apreciere, datorită implicării în bunul mers al vieții mânăstirești, Stavrofora Cecilia Moldoveanu, stareța mănăstirii Găiseni, a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la propunerea Episcopului Giurgiului, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române – „Crucea Patriarhală”.

Pe parcursul zilei, credincioșii s-au închinat în Sfântul Altar și au adus cinstire moaștelor Sfântului Gheorghe, Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, Sf. Pantelimon și Sf. Maxim Mărturisitorul.

Tot cu acest prilej, toți cei prezenți au avut bucuria de a se închina la o copie a Icoanei Maicii Domnului – Prodromița, adusă din Sfântul Munte Athos.

Foto Credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente