Mitropolitul Basarabiei despre Sfânta Lumină: „În zadar luăm Focul Haric dacă avem credința zero”

„În zadar luăm Focul Haric dacă avem credința zero și faptele noastre vorbesc despre altceva”, a spus Mitropolitul Petru al Basarabiei într-un interviu oferit site-ului de știri Publika.

„Noi (Mitropolia Basarabiei, n.r.) nu am mers în nici un an după Focul Haric, din diverse motive”, a amintit ierarhul. „Ne bucurăm însă din tot sufletul și încercăm să trăim sărbătoarea Învierii, ca niște buni creștini. Au fost ani în care nu se aducea Focul Haric dar totuși creștinii se bucurau de sărbătoarea Învierii Domnului”, a adăugat Mitropolitul Basarabiei.

Despre Sfânta Lumină, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a spus că „este o minune care confirmă faptul că deținem credința cea adevărată”.

Însă, a atras atenția ierarhul, „ar trebui să știm că în zadar luăm focul Haric dacă avem credința zero și faptele noastre vorbesc despre altceva”.


Lumina de la Ierusalim | „În timp ce toţi se rugau, o candelă s-a aprins cu Lumina Domnului, fără ajutorul vreunui muritor”


Mitropolitul Petru a vorbit cu reporterii Publika despre „Paștele blajinilor” și a subliniat că trebuie să dăm de pomană „din suflet și nu spre a ne lăuda cu asta”.

Ierarhul a fost întrebat și despre comportamentul creștinilor la masa de Paște care uneori se transformă în exces. Înaltpreasfinția Sa a atras atenția că „dacă nu avem raționament la mâncare, anulăm toată osteneala postului premergător”.

Părintele Mitropolit a subliniat și modul în care se raportează omul contemporan la post și la sărbătorile Pascale:

„Probabil veți fi surprinși, dar să știți că există încă oameni care postesc și merg la biserică din credință. Din păcate există și partea cealaltă de oameni care nu sunt creștini practicanți, sau care merg la biserică din obișnuință sau «pentru că așa face toată lumea». Însă este foarte important să fim credincioși și cu vorba și cu fapta”.

Vezi interviul integral pe site-ul Publika.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente