Mitropolitul Ardealului a sfinţit o biserică în cea mai veche staţiune montană din ţară

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a sfinţit marţi noua biserică a schitului Păltiniș, aşezat în cea mai veche staţiune montană din România.

Amplasată la o altitudine de 1442 m în Munţii Cindrel, staţiunea a fost înfiinţată în ultimul deceniu al secolului XIX, fiind cea mai veche şi cea mai înaltă staţiune din România, inaugurată în anul 1894.

După sfinţire ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult cu hramurile Buna Vestire și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Cititorii și binefăcătorii locașului de cult au primit din partea ierarhului diplome şi distincţii pentru implicarea în lucrările de construcţie demarate în perioada 2014-2019.

Părintele egumen Valeriu Luca i-a mulțumit ierarhului pentru slujire şi i-a oferit în dar o icoană reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos.

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a oficiat Slujba Parastasului pentru Mitropolitul Nicolae Bălan, ctitorul lăcaşului istoric al schitului, informează Mitropolia Ardealului.

Biserica veche a fost sfinţită în 1927 şi are ca hram sărbătoarea Schimbării la Faţă.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente