Misiunea Diaconia a lansat o platformă de sprijin pe timp de pandemie

Misiunea Socială „Diaconia” a lansat marţi o platformă de sprijin pentru asistența oamenilor aflaţi într-o situaţie financiară delicată, mai ales în timpul pandemiei.

„Proiectul va oferi donatorilor posibilitatea achiziției de alimente și produse de primă necesitate, care, prin implicarea echipei și a voluntarilor vor ajunge la bătrânii singuri și familiile izolate, afectate de sărăcie și foame”, se menţionează pe site-ul instituţiei.

Directorul Diaconia, Igor Belei, şi-a propus ca prin acest proiect să ajungă „la cât mai mulți conaționali din țară și de peste hotare, dar și la prietenii care au cunoscut Republica Moldova direct sau prin intermediul conaționalilor și care pot fi purtători ai mesajelor de bunătate  sau contribui la această acțiune”.

Toți cei care vor sa sprijine demersul filantropic pot alege una din cele 3 posibilități de implicare:

Timp de o lună, de când a fost impusă starea de urgență, Misiunea Diaconia a distribuit peste 1500 de pachete alimentare vârstnicilor și persoanelor fără posibilități materiale din Chișinău. În total, au fost distribuite produse alimentare în valoare de cca 500 mii lei moldoveneşti.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale.

Foto credit: Misiunea Diaconia

Comentarii Facebook


Știri recente