Ministrul Afacerilor Externe al României a vizitat Parohia Ortodoxă română din Zagreb

Zagreb - Vizită Teodor Meleşcanu (1)

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a vizitat vineri Parohia Ortodoxă română din Zagreb cu hramurile Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Împărați Constantin și Elena. Evenimentul face parte din vizita oficială pe care Teodor Meleşcanu a efectuat-o în Croaţia în data de 9 martie 2018.

Ministrul Afacerilor Externe a fost însoţit de E.S. Constantin Mihail Grigorie, Ambasadorul României în Croația și omologul său E.S. Davor Vidis, Ambasadorul Croației în România.

Domnului ministru i s-a prezentat succint istoricul tinerei parohii care a fost înființată la inițiativa E.S. Constantin Mihail Grigorie, cu binecuvântarea și sprijinul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. A fost subliniată importanța ei pentru diaspora românească. În răspunsul său domnul ministru a mulțumit pentru primirea călduroasă, a apreciat efortul făcut de către Biserica Ortodoxă Română pentru sprijinirea comunității românești din diaspora, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ceruţă Nicolae, slujitor la parohia din Zagreb.

Ministrul român de externe a dăruit bisericii românești o icoană reprezentând pe Sf. Împărați Constantin și Elena, iar din partea parohiei a primit o icoană în care este înfăţişată Maica Domnului.

Parohia Ortodoxă Română din Zagreb a fost înființată în ședința Consiliului Național Bisericesc din 16 martie 2017. Prima slujbă a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, în sâmbăta lui Lazăr, 8 aprilie 2017.

Foto credit: Ministerul Afacerilor Externe

Comentarii Facebook


Știri recente